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奈良の食文化 サイトへ掲載されました

奈良の地には時代をこえて受け継がれる美味しい食べ物があります。
3つの保存食が彩る奈良の食文化
柿の葉寿司、吉野本葛、奈良漬。

「おいしいものを食べたい」
「食べ物があると幸せだ」
そんな人びとの食べ物に対する想いと工夫が重なった「発酵と精製」という2つの方法で、日本独特の食文化を育んできました。

奈良の食文化のルーツ、紡がれた歴史をひとつにまとめたサイトが公開されました。

▼文化庁 令和 5年度「食文化ストーリー」創出・発信モデル事業
奈良県 豊かな食と農の振興課

http://www3.pref.nara.jp/foodculture/


Nara’s food culture is colored by three preserved foods

Persimmon Leaf Sushi, Yoshino hon-kudzu, and Naraduke pickles.
Nara is home to delicious foods that have been passed down through the ages.

 

“I want to eat delicious food!”
“Food makes me happy!”
The passion and ingenuity of people like this for food has led to the development of Japan’s unique food culture through two methods: fermentation and refining.

 

A website that brings together the roots of Nara’s food culture, its history, etc., has been released.

 

▼Agency for Cultural Affairs, Government of Japan
Reiwa 5th year “Food Culture Story” Creation and Dissemination Model Project
Nara Prefecture Promotion of Abundant Food and Agriculture Division

 

EN
http://www3.pref.nara.jp/foodculture/1009.htm
中文
http://www3.pref.nara.jp/foodculture/1014.htm

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